Disney вече прекалиха: Ще правят самостоятелен филм за Джаба

Pinterest LinkedIn +

След като неотдавна от "Disney" и притежаваното от тях студио "Lucasfilm" обявиха, че ще правят самостоятелен филм за Хан Соло, а преди броени дни стана ясно, че ще има такъв и за Оби-Уан Кеноби, сега последва нова бомба − екипът планира и отделна лента за Джаба Хътянина.

Докато Оби-Уан и Хан обаче са едни от любимите герои на няколко поколения фенове на фантастиката, а милиони деца по света са израснали, отъждествявайки се с тях, то изборът на Джаба е меко казано странен.

Вселената на "Междузвездни войни" се разширява с всяка изминала година, включвайки нови кино продукции, анимационни серии, книги, комикси и какво ли още не. По всичко личи, че от "Disney" са решили да заложат на пълнометражните филми за отделни герои като добра възможност за капитализиране на все по-популярния франчайз.

Като възможни герои на подобни нови продукции вече се спрягат имената на вездесъщия учител джедай Йода и дори на наемника Боба Фет. Дори и той обаче бледнее като вариант пред огромния гущероподобен Джаба, който е гадняр по всички възможни стандарти, има много малка роля в първите две трилогии и при това загива съвсем безславно, удушен от принцеса Лея.

Според Variety такъв филм вече се обмисля. Все още няма яснота какво ще включва сюжетът и дали той ще е свързан с досегашните серии от фантастичната поредица, или с предстоящата продукция за Хан Соло.

Припомняме, че Хан и Джаба са отдавнашни врагове във вселената на Star Wars − нещо, което зрителят научава още в първите минути на епизод IV "Нова надежда", който е и хронологическото начало на сагата.

Сподели.