Недялко Йорданов издаде първата си фейсбук стихосбирка

Pinterest LinkedIn +

Поетът Недялко Йорданов изненада почитателите си с първата си фейсбук стихосбирка, озаглавена "67 сутрини". Стиховете в нея са вече познати на последователите му в социалната мрежа, защото всяко едно от тях е публикувано там веднага след написването му.

"67 сутрини" може да бъде наречена интернет или фейсбук стихосбирка не само защото стиховете в нея са били споделяни с хилядите приятели на Недялко Йорданов в мрежата, а и защото описва новите технологии. 

Поетът не бяга от електронната действителност, в която всички сме потопени, напротив – възползва се от нея, шегува се с нея, описва я, разказва я. Две от творбите са посветени на Фейсбук – това "изобретение велико". В тях прозират образите на хората, които очакват с нетърпение неговите сутрешни строфи и му поднасят своя "лайк наместо цвете", а авторът  им отвръща с благодарност.

В стихосбирката намират място и новите герои, които ни дават патриотичен заряд – като тенисиста Григор Димитров. Стихотворението за него "Момчето, което..." стана хит през ноември точно чрез Фейсбук, преди изобщо да бъде публикувано на хартия.

Ето как Недялко Йорданов се обръща към своите последователи в социалната мрежа:


Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.