16 Февруари 2019, 05:00

Джим Кери отправи тежки обвинения към Фейсбук

Google+ Pinterest LinkedIn +

Актьорът Джим Кери призова настоятелно последователите си да закрият своите профили във Фейсбук и обяви, че той самият е закрил собствения си профил и продава акциите си в компанията.

"Зарязвам Фейсбук и изтривам моя профил, защото Фейсбук се облагодетелства от руска намеса по време на нашите избори и все още не се прави достатъчно, за да бъде спряно това" − написа звездата от "Маската" в Туитър.

Според изнесени напоследък данни около 126 милиона американци са видели  в социалната мрежа съобщения, чрез които Русия е повлияла на изборите за президент на САЩ през 2016 г.

Новината идва дни след като 56-годишният Кери беше оправдан по дело, заведено срещу него от семейството на бившата му приятелка, която се самоуби.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.