Назад към суровото средновековие и битката за английския престол в War of the Roses

Pinterest LinkedIn +

Шведското студио за производство на видео игри Fatshark, чиято продукция включва заглавията Lead and Gold: Gangs of the Wild West и Hamilton's Great Adventure, обяви следващия си проект – приключенска игра с акцент върху отборните мултиплеър битки на име War of the Roses, базирана сюжетно на едноименната Война на розите, състояла се през втората половина на 15-ти век.

Считана за първата гражданска война, в нея са въвлечени кралските фамилии на Хенрих VІ Ланкастър и Едуард Йорк, претендиращи за правото над английския престол. Конфликтът между тях е наречен така тъй като и двата рода избират розата за свой герб (бяла и алена, респективно) и продължава цели 30 години до 1485 г., когато оженвайки се за дъщерята на Едуард IV, с короната се сдобива Хенри Тюдор.

Играчите ще дирижират действията на героите си в перспектива от трето лице, налагайки противниците си с типични за тази епоха оръжия като меч и бойни брадви. Въпреки фокуса върху отборния мултиплеър, Fatshark обещават на заинтригуваните от War of the Roses увлекателна сингълплеър кампания, чиито придобивки ще имат пряко отношение към битките им в мрежа.

Какъв точно ще е капацитет на мултиплеър режима все още не е ясно, но от студиото имат амбициите да вдигнат прага максимално. Постоянната прогресия на развитието на героите е сред останалите достойнства на играта, която ще бъде издаден ексклузивно за PC през 2012 г. от Paradox Interactive.

Сподели.