Fatshark обявиха пост апокалиптичната екшън ролева игра Krater

Pinterest LinkedIn +

Следващата игра на шведското студио Fatshark, познато с продукциите Lead and Gold и Bionic Commando Rearmed 2, е озаглавена Krater и ще бъде издадена в Steam през 2012 г. Изпълнителният директор на Fatshark Мартин Уолунд, който е изп. продуцент на Krater, разкрива, че идеята за тази игра е възникнала преди повече от десет години, а разработката й е била една от целите на студиото от самото му основаване.

Ситуирана в гигантски вулканичен кратер (krater), играта има ролева механика и геймплей, наситен с екшън, с перспектива на играча отгоре – надолу (top-down, подобно на Diablo).

Освен обичайни за този род игри елементи като битки с много и най-различни врагове, плячкосване на артефакти, качване на нива, придобиване на определени умения и пр., Krater ще предложи на феновете на жанра предизвикателството да рискуват да получат трайни наранявания и дори да изгубят живота си невъзвратимо (permadeath), ако се осмелят да пристъпят в потайните земи с най-изкусителни съкровища. При излизането на Krater, геймплеят няма да включва PvP битки, но в последствие, вероятно чрез DLC, той ще бъде добавен към игровото изживяване.

По думите на Уолунд Fatshark да продължат да развиват света на Krater дълго след издаването на играта, което предполага много и чести ъпдейти на съдържанието й. Геймърите, заинтригувани от описанието на Krater, могат да станат тестери на заглавието, като за целта трябва да се регистрират в официалния му сайт.

Сподели.