Направете приказна детска стая

Pinterest LinkedIn +

Най-голямата радост в живота на всеки са децата и който го е казал определено е познал, но със сигурност никога не е участвал в проектирането и подбора на мебели за детска стая. Между големите им идеи и фиксираният ви бюджет изглежда напълно невъзможно да се направят всички щастливи.

В комбинация с начина по който малчуганите растат мигновено нещата изглеждат наистина сложни. Тогава как да изберете подходяща схема и дизайн, която едновременно да бъде гъвкава спрямо променящите им се интереси?

Малките са всеизвестни с факта, че променят мненията си от минута на минута. Това всъщност е добре, тъй като всичко е част от израстването им. Но въпреки това, когато дойде момента за проектиране на стаята, непрекъснатото актуализиране на декора може да бъде крайно изтощително, както и скъпо.

Ето защо днес сме ви подготвили няколко кратки съвета. С тяхна помощ вие ще бъдете осведомени за всичко и ще бъдете по-подготвени веднъж щом настъпи и вашето време да се спуснете в тези непредсказуеми приключения.

Инвестирайте в универсална мебел 

Понякога детските предмети могат лесно да ви захласнат поради своите живописни дизайни и форми. Уникалността на тези парчета определено ще примами, както вас, така и вашето дете, обаче тази тяхна характеристика далеч надминава дълголетието им.

След като малчуганът ви навърши няколко години, той/тя ще изглеждат прекалено големи за тях и несъзнателно ще се озовете отново в магазина. За да си спестите тези излишни посещения и непредвидени разходи вместо това потърсете продукти, които бихте могли да използвате години наред в стаята.

Например в замяна на малкото детско бюро, изберете такова, което да им върши работа дори и по време на юношеството. Също така, ако случайно разполагате с повече ширина, вложете в голямо двойно легло на мястото на единичното. По този начин те ще разполагат с много повече място.


Приложете неутрален завършек 

Във всеки един дизайнерски проект има няколко области за които се надявате да издържат теста на времето – подовите настилки и цветовете на стаята. Вместо да използвате тези неща, за да направите изява, като да боядисате стените с пастелно розово или синьо, изберете твърда опция.

Ето затова ви насърчаваме да се съсредоточите върху топлите и привлекателни цветове, както и подовите настилки с универсален дизайн. Така ще бъдете сигурни, че те ще останат във времето и то за дълго.

При неутралността справедливата цена е добро правило, което винаги е нужно да се следва. В случай че артикула, който купувате разполага със значителна сума, уверете се в неговата потребност и красота. Не взимате такъв в който имате съмнения, че ще бъде прекалено остарял за останалата част от интериора.


Наблегнете на практичността

Мултифункционалните мебели са повече от идеални, особено ако желаете алтернативен метод за промяна. Това ще рече, че те ще са приспособени за употреба на всяка възраст и по този начин ще успеете бързо и функционално да трансформирате стаята.

Помислете извън зоната на вашият комфорт и на мястото на традиционната маса за преобличане, закупете бюро или скрин, който ще може да бъде снабден с подплатената подложка. Така детето ви ще бъде снабдено с готово пространство върху което да пише домашните си веднъж щом започне училище.

По същият начин, когато е време да започнете избирането на легло, потърсете такова, което разполага с вградено място за съхранение под себе си. Складирането ще помогне на стаята да изглежда много по-свежа и чиста, като същевременно ще ви предостави допълнителната възможност да премахнете излишните играчки.


Нужни ли са аксесоари?

Този въпрос е често задаван от редица родители и отговорът е обезателно – Да. Стаята на вашият малчуган в никакъв случай не трябва да бъде лишавана от малките предмети. Все пак това е тяхното собствено пространство и те трябва да бъдат насърчавани да го използват, за да изразяват кои са.

Аксесоарите обикновено могат да бъдат под формата на следите артикули :

  • Малки килимчета
  • Декоративни възглавнички
  • Рамки за снимки
  • Огледала
  • Табуретки и много други

Освен това е важно да добавим, че е от особено значение да включвате и малкият в процеса на избиране. Благодарение на тези действия, те ще се чувстват още по-уютно в своето малко пространство.

Финални заключения

Щом става въпрос за деца, нищо не е постоянно. Те променят своите любими храни, цветове и предпочитания толкова лесно, дори в рамките на няколко дни. А защо тогава дизайнът на стаите им да бъде изключение ?

Бъдете готови да посрещнете тези изисквания с широки обятия, тъй като те със сигурност ще бъдат повече от едно.  От друга страна, следвайки нашите полезни съвети вие ще бъдете много по-подготвени в проектирането на стаята и спестяването на доста парични средства.

Но за да се осъществите всичко това ще се нуждаете от голяма доза търпение и най-вече първокачествени мебели, които да затвърдят успеха на метода. Точно такива ще откриете веднага след като посетите онлайн сайтът на – Mondomebeli.com.

Там ще находите на абсолютно всичко за стаята на вашият малчуган и то на достъпни цени от които ще останете повече от удовлетворени.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.