Как да спестим средства при обзавеждане на дома

Pinterest LinkedIn +

Организирането и дизайнът на интериора са сериозно перо от бюджета за всеки, който тепърва планира да инвестира в това

Големите планове обикновено са съпътствани от също толкова големи разходи, а покрай вълненията трябва да преценим разумно и възможностите си. Желанието да действаме с размах не противоречи на планирането на средствата, които предстои да вложим. Така спомагаме за правилното им разпределяне.

Ето няколко полезни идеи, ако имаме за цел да оптимизираме бюджета за обзавеждане:

Концепция за финансите


Обмислете конкретно как трябва да изглеждат глобално нещата. Предвидената обща сума разбийте на отделни пера, като се опитате да влезете в зададените рамки, без да ги надхвърляте. Ако това се случи, ще трябва да намалите финансите в друга категория. Ако ще купувате всичко наново, включително мебели, дограма и врати, опишете всички разходи в различни таблици. Дограмата и вратите може да са заедно, а разграничени да бъдат мебелите за хола, тези за спалнята, детската и т.н. Банята и тоалетната е наложително да бъдат в друга точка, защото те са свързани с по-крупна инвестиция.

Мебели втора употреба


Периодично в социалните мрежи потребителите предлагат своето обзавеждане, което вече им е непотребно. Това не означава, че то е непременно в лошо състояние, така че бихте могли да се възползвате от тази възможност. Срещат се и ценни находки, които могат да се окажат именно това, което търсите за вашия дом. Същевременно и вие може да направите оферта, ако имате нещо налично за продаване.

Най-малкото, което може да спечелите в онлайн пространството, е да получите съвети за изгодни покупки. Прегледайте и брошурите с отстъпки на специализираните вериги. Някои чуждестранни онлайн сайтове също могат да се окажат отлично попадение в случая, стига таксите по доставката да не се окажат значително високи. Проучете вариантите и изчислете сметките предварително.

Тур из магазините


Една от следващите ви стъпки е да направите тур и да разгледате мострите в магазините за такава стока. Промоциите понякога са доста изкушаващи. Стига да е налице и наличност на артикулите, които вероятно вече сте разгледали на сайта на търговците. Много полезни в това отношение могат да бъдат Практис брошура и Метро каталог.

На място в обекта питайте вече за условията на доставка, за превоза и самото сглобяване. Всичко това може да оскъпи стойността на покупката, затова трябва да сте го предвидили като разход. Монтажът не винаги е лесно занимание, с което можем да се справим сами вкъщи. Разбира се, ако сте уверени в способностите си, може да се водите по приложената схема и да не ангажирате експерти.

Живот на старите мебели


Ако сте намерили стари мебели от масивно дърво от приятели или самите вие разполагате с такива, ето една идея – върнете ги отново към живот. Трябва само малко да се подготвите с необходимата информация и да знаете каква боя, лак и инструменти ще са ви нужни. По-евтините ПДЧ модели също подлежат на промяна, ако се обнови цветът им с автолак например.

Бихте могли да откриете и много полезни препоръки за създаване на обзавеждане от строителни палети. Крайният резултат ще ви допадне, особено ако сте любители на природата и естественото излъчване. От тях могат да се сътворят масички, дивани, легла, които да бъдат декорирани с пъстри и ефектни възглавнички.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.