Приятелството между поколенията e възможно на премиерата на "Необичайните заподозрени" от Доминик Карильо

Pinterest LinkedIn +

На 18 април София беше началната спирка, от която "Необичайните заподозрени" стартираха своето приключение. На представянето на необичайния роман на преподавателя по английски език в Англо-американското училище в България Доминик Карильо 14-годишната Ния (в ролята влезе отговорният редактор на книгата Рия Найденова) и ветеранът от войната Кърт (преводачът Явор Недев) направиха десетките присъстващи съучастници в своето лудо пътешествие. Двамата разпитаха подробно Доминик какви са интересите на съвременните тийнейджъри, какви са предизвикателствата да работиш с деца и възможно ли е приятелството между поколенията.

Саундракът към представянето беше дело на "The Nice Driveways", чийто барабанист е самият Доминик Карильо, а под звуците на "Аin’t No Sunshine When She’s Gone" и "Superstition" родители, тийнейджъри и страстни читатели станаха част от "Необичайните заподозрени".

Романът "Необичайните заподозрени" е забавна приказка за порастването, изпълнена с перипетии и смях. Книга за всеки възрастен и всяко дете, която ще ви накара да погледнете по друг начин на различията между поколенията.

Четиринайсетгодишната Ния оставя зад гърба си елитното си училище, родния си град София и студените си, безразлични родители и се качва на първия международен влак към Берлин. Причината? Добре планирано отмъщение към бившето ѝ гадже. По пътя тя случайно се запознава с възрастния американец Кърт, който има собствени причини да пътува към Берлин… а също и таланта да убива хора, без да иска.

Доминик Карильо е учител и носител на награди от Сан Диего, Калифорния. Защитил бакалавърска и магистърска степен от UCLA. След публикуването на "Невероятният възход на Пако Джоунс" (носител на наградата на Сан Диего за най-добър YA роман) Доминик се фокусира върху писането на романи за тийнейджъри.

Първият му роман "Да бъдеш Франк Диего" (2012) е задължителен за четене в курсове в Държавния университет на Сан Диего. Втората книга на Доминик – "Американо в чужбина" (2014), е впечатляващ пътепис, публикуван в "San Diego Magazine".

Става наистина популярен с двата си романа "Невероятният възход на Пако Джоунс" (2016) и "Необичайните заподозрени" (2018). Когато не преподава, пише, играе баскетбол и свири на барабани.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.