Наоми Кембъл въвлече България в расистки скандал

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният супермодел Наоми Кембъл въвлече страната ни в расистки скандал.

Изданието "Daily Mail" разказва, че манекенката се е почувствала много зле на летището в София. При пристигането си у нас тя е била помолена от служител да се отдели от опашката от пътници, за да бъде проверена допълнително. Това предизвикало изключително негативни емоци у Наоми, според която причината за тази допълнителна проверка се крие в... цвета на кожата й.

Таблоидът цитира източник, според който звездата е била много разстроена на 19 май, когато се е случил злощастният инцидент. Не е известно дали служителите, поискали специално претърсване на вещите й, работят на летището, или в частна фирма. "Беше разстроена. Много беше разстроена от инцидента. Тя с нетърпение очакваше вълнуващите снимки в София, но неприятното събитие засенчи ангажимента й" - е споделила близка приятелка на Наоми Кембъл.

Кембъл, която е била в България по работа, е убедена, че причината за т. нар. "инцидент" е расизъм. Припомняме, че преди време Наоми Кембъл се беше оплакала от подобно неприятно преживяване и на летище "Хийтроу". Тогава тя дори беше ескортирана от летището с белезници след разгорещен спор с полицията. По непотвърдена информация известната манекенка се е ядосала, защото не са й позволили да качи свой твърде тежък багаж в самолета.

Тъй като случката беше светкавично разпространена от български и чужди медии, от летище "София" съобщиха, че искрено съжаляват за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София и от днес започва пълна проверка на случилото се. 

Сподели.