Най-продаваният продукт на "Volkswagen" е... наденица

Pinterest LinkedIn +

Автомобилните компании произвеждат хиляди различни части. Сред тях има и някои доста необикновени идеи. Най-необикновената от всички обаче е част номер 199 398 500 A на "Volkswagen". Тя е най-продаваният продукт на компанията, макар и да не се предлага в нито един неин автомобил, съобщава "Autocar".

Въпросната част всъщност е... наденица. "Volkswagen" притежава специален завод във Волфсбург, в който произвежда наденица. За 2018 г. са произведени 6,81 млн. наденици, което е повече от която и да е друга част или кола на компанията. Средно се произвеждат по 20 000 наденици на ден.

Типично за автомобилен производител, прецизността е задължителна и при производството на наденица. Тя трябва да тежи 170 гр. и да е дълга 25 см. Продуктът се произвежда от 45 години, съдържа свинско и подправки и се предлага с лют кетчуп и картофи.

Ястието е част от менюто на служителите на "Volkswagen". За 2018 г. компанията е произвела общо 13 805 370 порции храна за своите служители.

През годините тя е разработила специален процес за своята наденица със специално опушване с аромат на дърво. Популярността ѝ расте и през годините наденицата започва да се превръща в отделен бизнес за Volkswagen. Днес само 40% от производството ѝ отива за служителите, а останалите 60% – в магазини, ресторанти и дори у някои дилъри, които ги дават като подарък на клиенти. По този начин компанията си помага с покриването на разходите и успява да намали цените за порциите на служителите.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.