Най-добрите сръбски и македонски дрон състезатели идват в България този уикенд

Pinterest LinkedIn +

Най-добрите състезатели с дрон от Сърбия и Македония идват у нас този уикенд. Те ще вземат участие в регионалната квалификация за най-голямата верига състезания с дронове в света MultiGP – "World Drone Qualifications 2018". Събитието ще се проведе на 11 и 12 август в "София Тех Парк". То се организира от българското сдружение за популяризиране на летящите безпилотни апарати Drone ARENA, което наскоро стана третият организатор на състезания с дрон от ниво Tier 2 към MultiGP в цяла Европа и единственият с такъв статут в региона. 

В състезанието ще се включат също и най-добрите български пилоти, които в момента се готвят усилено за него. То ще даде възможност на родните ентусиасти в тази област да вземат участие в регионалното състезание на MultiGP в Чикаго, САЩ. 

"Включването на едни от най-добрите състезатели от съседни държави в предстоящото събитие в София позиционира България като регионален център в този перспективен и динамично развиващ се нов спорт. Това, заедно с бързо разширяващата се българска дрон общност показва, че страната ни има потенциала да се наложи като един от лидерите в областта в бъдеще" – сподели Атанас Атанасов от Drone ARENA.

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.