15 дрон състезатели от три държави участваха в първите у нас квалификации от международната верига MultiGP

Pinterest LinkedIn +

Общо 15 участници от България, Сърбия и Македония се включиха в международното състезание World Drone Qualifications 2018, което се проведе на 11 и 12 август в София Тех Парк. В оспорваната надпревара първото място завоюва Антони Георгиев от клуб Drone Extreme (Дрон Екстрийм), на второ място се класира Боян Ников от Македония, а на трето – Кристиян Саралиев. Победата ще даде възможност на първите двама състезатели да вземат участие в регионалното състезание на най-голямата верига състезания с дронове в света MultiGP в Чикаго, САЩ.

Първите по рода си квалификации у нас се организират от българското сдружение за популяризиране на летящите безпилотни апарати Drone ARENA, което наскоро стана третият организатор на дрон състезания от ниво Tier 2 към MultiGP в цяла Европа и единственият с такъв статут в региона.

"Амбицията ни е подобни квалификации у нас да се провеждат всяка година и се надяваме бройката на участниците в бъдеще да се увеличава. Събитието доказа, че България може да се наложи като регионален център на състезанията с дронове, както и че общността у нас се увеличава. Drone ARENA ще продължава да популяризира летящите дронове и да помага на повече хора да се докосват до тази нова технология. Това включва както нейните предимства, така и безопасността във всичките ù аспекти – технически, правни и етични. Именно затова и екипът ни обединява специалисти от всички тези области"  сподели Атанас Атанасов, представител на Drone ARENA.

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.