Вижте кои са тазгодишните победители на наградите "Brit"!

Pinterest LinkedIn +

"Easy On Me" - първата нова песен на британската певица Адел от шест години насам - спечели награда "Брит" за "Песен на годината". Отличията, връчвани ежегодно от Британската фонографска индустрия (BPI) на най-добрите музиканти, бяха раздадени на 8 февруари 2022 г. в лондонската зала "Арена 02". Водещ на събитието беше британският комик Мо Гилиган.

Освен това Адел получи награда и за "Музикант на годината", а албумът й "30", който стана най-успешният албум за 2021 г. с над 600 000 продадени копия за шест седмици, логично беше удостоен с титлата "Албум на годината". 
Певицата посвети наградите си на сина си и на бившия си съпруг Саймън Конецки и изпълни
 песента си "I Drink Wine". 

За композитор на годината беше определен Ед Шийрън, който изпълни хита си "Bad Habits" заедно с рокаджиите от "Bring Me the Horizon". Дуа Липа се оказа изборът на публиката за най-добър поп/R&B изпълнител - за ней гласуваха най-много потребители в TikTok. За международен артист на годината беше определена младата американска звезда Били Айлиш. Кои са другите победители в 42-рата церемония за връчване на музикалните награди "Брит" можете да видите тук.

Любопитно е, че тази година наградите не бяха разделени на мъжки и женски категории. Това нововъведение беше решено след протест на музиканта Сам Смит, който миналата година не се яви на церемонията с обяснението, че не се чувства нито мъж, нито жена.


Сподели.