Над 90 групи свириха на фестивала Coachella

Pinterest LinkedIn +

Изпълнения на някои от най-известните и популярни групи в момента имаха възможност да видят над 100 000 души, събрали се за шестия по ред Coachella Valley Music & Arts фестивал в пустинята на Индио, Калифорния съобщава Billboard.com.

В програмата на тазгодишния фестивал (провел се при сравнителни нормални температурни условия, за разлика от миналогодишните над 40° С) участие са взели над 90 групи и изпълнители от различни стилове. Coldplay и Nine Inch Nails бяха хедлайнерите на двете фестивални вечери – 30 април и 1 май.

В първия ден от Coachella пионерите на готик рока Bauhaus са направили забележително изпълнение още с появата на изрусения фронтмен Питър Мърфи (Peter Murphy). Квартетът, събиращ се да свири през няколко години от 1980 насам, този път е направил парчета от ранните години на групата като "Bela Lugosi's Dead" и "Flat Field".

Chemical Brothers, Weezer, Wilco, Snow Patrol и Keane са някои от другите участия на главната сцена преди основната атракция, увенчала съботната вечер. В сета си, хедлайнерите Coldplay са изненадали публиката с по-тежкото звучене при изпълнението на хитове като "Clocks", "The Scientist", "Yellow" и "In My Place", както и с няколко парчета от предстоящия си албум "X&Y".

Въпреки накуцването на фронтмена Bernard Sumner, обясенно като разтегнато сухожилие, New Order са направили забележително изпълнение на 11 песни, през втората вечер от фестивала. Пред публиката в Empire Polo Field е била представена подборка от по-старите им хитове като "Blue Monday", "Regret", "Bizarre Love Triangle" и нови заглавия – "Krafty", "Jetstream" и "Waiting for the Sirens' Call". Групата е извадила от праха и шлагерите на Joy Division "Atmosphere", "Transmission" и "Love Will Tear Us Apart".

Някои от другите банди, свирили на сцената във втория ден са Gang Of Four, Secret Machines, Z-Trip, Pinback, Spoon and M.I.A.

Кулминационната точка, настъпила в разгара на вечерта, е била появата на Nine Inch Nails. Над 30 00 души, събрали се пред главната сцена, са били свидетели на емоционалната интерпретация на големите им хитове "Head Like a Hole", "Closer" , "Piggy" и други, както и на най-новия им сингъл "The Hand That Feeds".

Вечерта е завършила с представяне на хип-хоп дуото Black Star, на мястото на Cocteau Twins, които месец преди фестивала оповестиха, че не могат да се събрат отново. На първото си шоу за тази година, Mos Def и Talib Kweli са представили най-хитовите си парчета от единствения им издаден до момента студиен албум.
Сподели.