Подробности за фестивала Джаз Плюс

Pinterest LinkedIn +

Днес, в зала Триадица на Гранд Хотел България се състоя първата официална пресконференция на предстоящия фестивал Джаз Плюс.


С допълнителна информация за отделните концерти и за да отговорят на въпросите на журналистите, в залата присъстваха Виктор Лилов - мениджър на някои от българските музиканти, участващи във фестивала, Людмил Фотев - управител на радио РФИ и Маргарита Борисова и Явор Ганчев от Дюкян Меломан.

Организаторите акцентираха на факта, че концепцията на фестивала е иновативна и на него ще бъде представена музика, различна от комерсиализирания смуут и "манхатънски" джаз, тиражиран от повечето подобни прояви. Те разкриха и подробности около отделните дати и музиканти.

Концертите на световноизвестните гост-изпълнители Торд Густавсен Трио (Tord Gustavsen Trio), Стенли Кларк Бенд (Stanley Clarke Band) и Зуко 103 (Zuko 103) ще бъдат с продължителност между час и половина и два. Засега пресконференции не са потвърдени, поради претоварената програма на музикантите.

Норвежкото трио, чийто концерт е на първата фестивална дата - 9 май, ще представи музика предимно от новия си, втори поред албум "The Ground".

Стенли Кларк и тримата музиканти (пиано, ударни и цигулка), с които е сформиран квартетът му, ще свири на почти всички свои инструменти, сред които са както акустичен констрабас, така и създадените от него пиколо бас и тенор бас.

Zuco 103 ще се появят в седемчленен състав и ще изпълнят за първи път парчета от новия си, 5-ти албум, чиято премиера е четири дни след участието им в България. Всички български имена, присъстващи в програмата на първия Джаз Плюс, имат своя уникална характеристика и високата оценка на публиката и музикалните критици. Подробна информация за програмата, артистите и билетите за фестивала можете да намерите на официалния му сайт.

С билет за концерт или оригинален диск от Дюкян Меломан може да се сдобие всеки, притежаващ въображение и желание да измисли и изпрати на и-мейл office@jazzplusfest.com слоган, интерпретиращ надписите върху цигарените кутии, предупреждаващи за вредата от тютюнопушенето.

Ето някои от топ идеите досега:
"Подходящата музика стимулира сексуалната активност!"
"Музиката отпушва ушите и води до мозъчни и сърдечни просветления!'
"Посещението на вечерен концерт значително увличава шансовете за последващ секс!"
"Меломаните умират по-щастливи!"

Сподели.