Над 50 заглавия на "Киномания 2011", откриват фестивала с "Полунощ в Париж" на Уди Алън

Pinterest LinkedIn +

С предпремиерна за България прожекция на новия филм на Уди Алън - "Полунощ в Париж" (Midnight in Paris), ще започне 25-ото издание на фестивала "Киномания", съобщиха организаторите. Тази година форумът се провежда под мотото "Презареждане" и включва близо 50 филма, които ще бъдат излъчени в зала 1 на НДК, кино "Люмиер" и Дом на киното в София между 11 и 20 ноември.

"Киномания 2011" ще гостува и във Варна - във Фестивалния и конгресен център, между 18 и 24 ноември.

Фестивалът ще представи нова визия и концепция, като не крие амбицията си да зарадва почитателите на седмото изкуство у нас с комбинация от хитови заглавия, ексклузивни премиери и класически шедьоври.

Сред най-любопитните нови предложения, които ще можем да видим в рамките на "Киномания 2011", са The Skin I Live In на Педро Амодовар, "Меланхолия" (Melancholia) на скандалния Ларс фон Триер (Lars von Trier), Manual of Love 3 с Робърт де Ниро (Robert de Niro) и Моника Белучи (Monica Bellucci), както и "Полунощ в Париж" (Midnight in Paris) на Уди Алън.

В салоните на НДК ще бъдат "презаредени" и класики като "Портокал с часовников механизъм", "Закуска в Тифани" с Одри Хепбърн, "Трамвай желание" на Елия Казан с Марлон Брандо и др.

Тази година НДК подава ръка на младите български кино таланти, като ги кани да се включат в конкурса "НДК - преформатиране". В 2-минутен късометражен филм участниците ще бъдат предизвикани да покажат НДК през своя поглед.

Сподели.