"Полунощ в Париж" на Уди Алън най-сетне и по българските екрани

Pinterest LinkedIn +

Новият филм на Уди Алън (Woody Allen) - "Полунощ в Париж" (Midnight in Paris), най-сетне тръгва и по българските екрани. Романтичната комедия с участието на куп популярни имена от света на киното идва у нас на 11 ноември.

В продукцията, заснета изцяло в Париж, си партнират звезди като Оуен Уилсън (Owen Wilson), Рейчъл МакАдамс (Rachel McAdams), носителят на Оскар Ейдриън Броуди (Adrian Brody), Майкъл Шийн, Марион Котилард и дори съпругата на президента на Франция Никола Саркози - Карла Бруни (Carla Bruni), за която това е дебют в киното.

Самата история в "Полунощ в Париж" се съсредоточава върху живота на холивудски писател, който решава да посети града на любовта заедно със сексапилната си годеница и вечно мрънкащите й родители. Един ден той решава да се разходи сам в Париж и то посред нощ.

Така, неочаквано попада в странна компания, която го намесва в интригуващо пътуване във времето и срещи със Скот Фицджералд, Ърнест Хемингуей, Пикасо и много др.  

Официалната премиера на "Полунощ в Париж" бе на тазгодишното издание на кинофестивала в Кан, но макар и със значително закъснение, все пак почитателите на седмото изкуство у нас ще могат да го оценят след броени седмици.


Сподели.