Полунощ в Париж (Midnight in Paris)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 107 мин. Режисьор: Уди Алън Сценарист: Уди Алън С участието на: Оуен Уилсън, Марион Котияр, Ейдриън Броуди, Рейчъл МакАдамс, Майкъл Шийн, Кати Бейтс, Карла Бруни-Саркози. Комедия, романтичен

За филма:

С премиерата на новата романтична комедия на гениалния Уди Алън "Полунощ в Париж" (Midnight in Paris) започва тазгодишното издание на "Киномания". Филмът бе официално представен на 64-то издание на фестивала в Кан, а в България прожекциите стартират на 9 ноември в зала 1 на НДК.

В 41-я си филм, заснет изцяло във френската столица, Уди Алън събира звезди като Оуен Уилсън (Owen Wilson), Рейчъл МакАдамс (Rachel McAdams), носителят на Оскар Ейдриън Броуди (Adrian Brody), Майкъл Шийн, Марион Котияр и съпругата на президента на Франция Никола Саркози - Карла Бруни (Carla Bruni), за която това е дебют в киното.

Историята:

Героят на Оуен Уилсън е американски писател, който заминава на бизнес пътуване с годеницата си (Рейчъл МакАдамс) и, за негово съжаление, нейните родители в най-романтичния град в света.

Там, в полунощ, изоставен за вечерта от бъдещата си съпруга и разхождайки се сам, изведнъж се озовава в старинна кръчма в странната компания на Ърнест Хемингуей, Скот Фицджералд, Пабло Пикасо, Салвадор Дали и др. и разбира, че се е върнал в назад във времето, в 20-те години на миналия век.

Филмът поставя под съмнение внушението на повечето хора, че всичко, което е по-различно и екзотично от нашия собствен живот, е задължително по-добро и не чак толкова скучно.


Сподели.