На фокус: "Тук съм преди теб" на Катрин Панкол

Pinterest LinkedIn +

Катрин Панкол (Katherine Pancol) е сред най-успешните съвременни френски писателки. Романите й са преведени на 25 езика и се радват на огромни тиражи и на любовта на читателите по цял свят. Това се дължи колкото на прекрасния й стил, толкова и на необикновените ярки истории, които разказва. "Тук съм преди теб" е поредното доказателство за това.

Автор на петнадесет романа, Катрин Панкол е не само прекрасен писател, но и много интересна личност. Родена е в Мароко, но семейството й се връща във Франция още когато е петгодишна. Завършва френска литература, но освен като преподавател по френски и латински е работила и като шофьор на пикап.

После, по стечение на обстоятелствата, започва да се занимава с журналистика и признава, че когато за пръв път е видяла името си отпечатано под статия, е била невероятно щастлива. През 1979 година излиза първият й роман "Първо аз" (Moi d'abord) и веднага се превръща в бестселър.

Неподготвена за славата, която буквално я връхлита изведнъж, Паркол решава да "избяга" в Ню Йорк, където записва курс по творческо писане в Колумбийския университет. И продължава да пише, а романите й се радват на все по-голяма популярност.

Една от най-известните й творби е романът "Жълтите очи на крокодилите" (купи с 20% отстъпка). Отличен с престижната награда "Мезон дьо ла Прес" и продаден в милионен тираж, той поставя началото на трилогия.

Другите две части - "Бавният валс на костенурките" (купи с 20% отстъпка) и "Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник" (купи с 20% отстъпка) - продължават вълнуващата история на персонажите от "Жълтите очи на крокодилите" и постигат не по-малък успех.

През 2014 година Жозефин и останалите герои от "Жълтите очи на крокодилите" се пренасят от страниците на екрана в едноименния филм на Сесил Телерман (Cécile Telerman).

Главната роля е поверена на очарователната Жули Депардийо (Julie Depardieu).


Романът "Тук съм преди теб" (купи с 20% отстъпка) е най-новото заглавие на Катрин Панкол, издадено на български. Една повече от нетрадиционна любовна история, книгата разказва за онова търсене, в което първо трябва да намерим самите себе си. Да се освободим от демоните си и едва тогава да си позволим да обичаме друг.

Ако е вярно, че обичаме така, както са ни обичали нашите майки, то какво се случва, когато те по една или друга причина не са имали нито време, нито сили да изразяват чувствата си? На този въпрос отговаря героинята в "Тук съм преди теб". Неспособна да допусне никого до себе си, тя е объркана, затворена и разкъсвана от съмнения.

Преди да достигне до онази истинска, всеотдайна, освобождаваща любов, към която всички се стремим, тя ще трябва да се пребори със собствените си страхове и цялата тежест на миналото и чуждите грешки, които я преследват.

"Тук съм преди теб" е не само роман за една жена, която се освобождава от демоните си, но и роман, който помага на читателите да се преборят със своите.

Повече за Катрин Панкол и нейните едновременно мъдри и вдъхновяващи романи можете да научите ТУК

Снимка на авторката: Sylvie Lancrenon

Сподели.