Музеят на хумора и сатирата в Габрово също ви провокира да създадете живи картини

Pinterest LinkedIn +

Фондация "Изиарт" и Музеят на хумора и сатирата в Габрово ви провокират да участвате в предизвикателство. А именно: да пресъздадете у дома с подръчни материали живи картини, които да бъдат ваши собствени интерпретации на известни и по-малко известни произведения на български художници.

Голямата кауза на инициативата е да активизира интереса към творчеството както на класици, така и на съвременни български творци, а и към българското изкуство като цяло.

Два пъти в седмицата организаторите ще задават нов автор и ще очакват визуални интерпретации на негови творби. Споделете ги заедно със снимка на оригиналната творба на художника. Точно преди Великден те ви предизвикват да пресъздадете творби не на един, а на двама художници – Захарий  Зограф и Николай Павлович.

Най-добрите произведения ще бъдат представени в изложба в Музея на хумора и сатирата – първо онлайн, а когато са готови да посрещнат публика 

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.