Галерия "УниАрт" ви предизвиква: превърнете се в произведение на изкуството!

Pinterest LinkedIn +

Галерията на Нов български университет "УниАрт" предизвиква почитателите на изкуството, затворени у дома, да пресъздадат известни картини с подръчни материали.

Арт предизвикателство

Само ден след като обявиха арт предизвикателството в социалните мрежи, уредниците от галерията получиха десетки колажи на картини от колекцията си "Европейска живопис". 

Арт предизвикателство

Домашното изкуство с подръчни средства, сред които ролки тоалетна хартия, детски играчки и други, предизвика фурор във Фейсбук. Така например Света Катерина от Сиена е прегърнала... динозавър, а дамски кок от 19. век в наши дни се превръща в... ролка тоалетна хартия
Арт предизвикателство

Предизвикателството на галерията е вдъхновено от идеята на музея "Гети" в Лос Анжелис. А в него може да се включи всеки, който има въображение и иска да разнообрази дните си в изолация. 
Арт предизвикателство
Вие също може да се включите в предизвикателството тук!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.