"Монетата" на Боян Крачолов е големият победител в конкурса за нова пиеса на НБУ

Pinterest LinkedIn +

Ези или тура? Истината е една! Пиесата "Монетата" е победителят в четвъртото издание на конкурса за нова пиеса на тема "Парите" на Нов български университет. Името на автора ù Боян Крачолов беше обявено на официална церемония в университета.

"Има много голяма нужда да се говори за това как да се пише за театър, да се предават знания, да се свързват помежду си хората, които го правят" – с тези думи младият режисьор и драматург Боян Крачолов благодари за признанието и за шанса да участва в Лабораторията за писане на пиеси под менторството на писателката Теодора Димова. Победата в конкурса му осигурява и възможността пиесата да бъде поставена на театрална сцена още през тази година.

"Монетата" на Боян Крачолов беше избрана сред 32 драматургични текста, които участваха в конкурса за нова пиеса 2020. Пет от тях преминаха през Лабораторията за писане на пиеси. След дълги часове на редакция и дискусии между младите автори и Теодора Димова "Монетата" се превърна във фаворит на журито. 

На церемонията в НБУ младият драматург получи диплома от заместник-ректора на НБУ проф. Георги Арнаудов и парична награда.

Конкурсът за нова пиеса се осъществява с подкрепата на Централния фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2019 г.

Стратегически партньори на НБУ при реализацията на пиесата са БНР и МГТ "Зад канала".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.