Телевизионният театър се заръща в БНТ

Pinterest LinkedIn +

Мнозина все още си спомнят традицията всеки понеделник Българската национална телевизия да излъчва телевизионен театър. Добрата новина е, че тази традиция, която за дълго беше прекъсната, се възражда.

Телевизионен театър в ефира на БНТ ще има отново в понеделник от 22:00 ч.

Първата постановка, на която ще могат да се насладят зрителите пред малкия екран, е "Хъшове". Тя е заснета като 4-сериен телевизионен филм (България, 2009г.) с режисьор Александър Морфов. В ролите са Руси Чанев, Валери Йорданов, Петър Попйорданов, Валентин Ганев, Валентин Танев, Христо Мутафчиев, Деян Донков, Рени Врангова и др.

Телевизионната театрална адаптация по повестта "Немили-недраги" от Иван Вазов е само първата от поредицата представления, които БНТ1 ще излъчва всеки понеделник от 22:00 часа през януари 2020 година.

Февруари ще стартира с телевизионната постановка "Милионерът" по едноименната комедия на Йордан Йовков. Режисьорът Младен Младенов е събрал звездите на комедията Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Меглена Караламбова, Цветана Платиканова, Ангел Георгиев, Васил Попов, Васил Димитров, Никола Калоянчев, Даниела Горанова

Един влюбен ветеринарен лекар и една красива госпожица с родители грандомани. Те желаят да я омъжат за богаташ и докторчето не влиза в сметките им. Но какво ще стане, след като тръгва слух из градчето, че той е получил наследство от 3 милиона?

Предстои да разберем по БНТ.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.