Васил Върбанов ще води ново музикално предаване по БНТ – "Моят плейлист"

Pinterest LinkedIn +

Легендарният радио глас и рок гуру Васил Върбанов става водещ на най-новото предаване по БНТ. То се казва "Моят плейлист" и ще се излъчва всеки вторник 22:00 ч., а първото му издание предстои тази вечер, 7 януари.

В предаването популярни личности, не само музиканти, но и всякакви артисти, успешни спортисти и дори политици ще представят своите 10 най-любими песни. Така ще ги виждаме от една интересна, а за някои – и неочаквана гледна точка. Водещият Васил Върбанов ще добавя ненатрапчиво някои любопитни факти и истории зад парчетата, които зрителят ще вижда на екрана, съобщават от националната медия.

Първият гост в студиото на "Моят плейлист" тази вечер ще бъде рок китаристът Иван Лечев.

Васил Върбанов е свързан преди всичко с радиото, като вече 27 години е част от радио "Тангра", където днес е и програмен директор. Имал е и свои авторски предавания и в българските секции на RFI и в BBC, но през годините често работи и в телевизията, като най-често го прави с БНТ.

Още в средата на 90-те озвучава с гласа си зад кадър големи международни концерти по телевизията, както и няколко адаптирани международни класации, след което работи и в предаванията "Кречетало" и "Денис и приятели". Върбанов е и гост-коментатор в единствените два ръгби мача, излъчени пряко по БНТ за последните 30 години. След това е член на журито в "Голямото РОК междучасие".

През 2019 г. той е поканен да представя своята месечна музикална рубрика "Рокендрол" в "Култура.БГ", а сега започва и новото му предаване "Моят плейлист".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.