Молиньо: В Curiosity не са скрити пари или Half-Life 3

Pinterest LinkedIn +

Това, което се крие в куба на Curiosity, не е голяма сума пари, нито спортна кола или Half-Life 3. Това заяви самият Питър Молиньо по време на лекция за Eurogamer Expo, презентираща неговата първа мобилна игра, чиято поява се очаква до десетина дни.

Curiosity вече е дадена за разглеждане в Apple, след като първоначално обявената дата на издаването й бе просрочена.

Питър Молиньо – до неотдавна заемащ поста креативен директор на Microsoft Game Studios и CEO на Lionhead Studios, продължава да твърди, че онова единствено мистериозно нещо, което един от милионите хора, играещи Curiosity, ще открие в куба, има силата да промени живота му. Той признава, че е лош PR на проектите си и винаги се поддава на вълнението си прекомерно.

Преди време той заяви, че се надява Curiosity да привлече 100 млн. потребители, което звучи по-постижимо, след като се знае, че приложението ще има и Android версия. Какви са останалите изненади, на които ще се натъкнат онези, които се впуснат в експеримента му?

Това може да са снимки на играчите, направили най-много ходове (големият основен куб е съставен от 60 милиарда по-малки, което дава възможност на цялото човечество да проникне в поне 10 от тях), или пък миниигра като да речем вариация на Minesweeper.

В момента студиото на Молиньо, 22 Cans, работи по 22 експеримента, част от които ще намерят място в Curiosity, а още няколко други – в следващия му проект, Cooperation. Данни от тези "експерименти" ще залегнат в основата на следващия голям проект на 22 Cans, разкрива Молиньо.


Сподели.