Създателят на Spider-Man, Стан Лий, създаде нов супергерой за iOS игра

Pinterest LinkedIn +

Легендарният Стан Лий – човекът, участвал в създаването на едни от най-популярните супергерои като Spider-Man, Hulk, X-Men, Iron Man и Thor и бивш президент на Marvel Comics, стои зад новия защитник на планетата – Verticus, чиято първа поява предстои в едноименната iOS игра.

Тя се разработва от студиото Controlled Chaos под неговото ръководство и ще бъде издадена за устройствата на Apple по-късно тази година от Moonshark.

По своята механика Verticus е аркадна игра, чийто главен (супер)герой притежава тъкмо (супер)способността, която предполага името му – да се движи вертикално. Той се спуска устремно от космоса към земята, където зловредна извънземна раса е заложила безброй бомби, чиято детонация ще доведе да разруха на света. Единствено той може да ги обезвреди, след което да се издигне обратно към небето и отново да се гмурне към земната повърхност за следващата си "жътва".

Стан Лий, който малко преди Коледа ще навърши 90 (!) години, ще повтори и ролята си на разказвач, която изпълни при реализацията на Spider-Man, Spider-Man 2: Enter Electro[90] и Spider-Man: Shattered Dimensions.

Сподели.