Apple представи новия iPhone 5 – още повече от всичко

Pinterest LinkedIn +

iPhone 5 е факт. Наследникът на iPhone 4S, чиято премиера се състоя миналия ноември, бе представен официално от Apple на 12 септември в рамките на ежегодната пресконференция, провеждана от технологичния гигант в Сан Франциско. Появата му на северноамериканския пазар е насрочена за 21 септември.

iPhone 5 ще има най-големия дисплей от всички свои предшественици от семейството на iPhone с диагонал 4 инча (половин инч по-голям от този на 4S), формат 16:9 и резолюция 1136 x 640. В същото време устройството ще бъде 18 процента по-тънко и 20 процента – по-леко.

Настоящите iOS игри и приложения ще се изобразяват с ленти, докато съответният производител не актуализира резолюцията им. Снабден с новия A6 чип, iPhone 5 ще се захранва от два пъти по-бърз процесор, който ще гарантира на потребителите "конзолно качество" на възпроизвеждане на графиките – твърдение, демонстрирано чрез представянето на Real Racing от EA Studios.

Новият смартфон на Apple ще поддържа TE 4GE безжична връзка, ще притежава три микрофона – в дъното, на предния и задния панел на устройството, а камерата му ще снима фотографии и видео с още по-високо качество. 16GB-товият модел ще се продава за $200, а тези с двойно и четворно повече памет – с по $100 отгоре за всеки.

Пет години след премиерата на първия iPhone, смартфоните на Apple са изкупени в над 400 милиона бройки. Въпреки че мнозина останаха разочаровани миналата есен, когато вместо iPhone 5 компанията пусна на пазара 4S, последният към днешна дата смартфон на Apple стана най-бързо продаваният.

Сравни новия с предишните два модела iPhone тук >>

Същият 4-инчов Retina дисплей ще притежава и новият iPod Touch, представен тази вечер от Apple. Той ще се захранва от два пъти по-бърз процес (с A5 чип) от този на предишните модели и ще е първият, снабден с iSight камера. Когато излезе на пазара през октомври, новият iPod Touch (пето поколение) ще се предлага в пет цвята – бял, черен, син, жълт и червен, а цените на моделите според обема на паметта им ще са $300 (32GB) и $400 (64GB).Сравни различните модели iPod >>

Сподели.