Могъщите Уайнщайн придобиха правата върху W.E. на Мадона

Pinterest LinkedIn +

Дистрибуторските права върху разпространението в Северна Америка на очаквания с голямо нетърпение и любопитство широкоекранен пълнометражен филм W.E., с който Мадона прави своя официален дебют като кино режисьор, са придобити не от кого да е, а от The Weinstein Co. – едно от най-големите независими филмови студия в САЩ и собственик на 1/3 от акциите на Miramax.

"С W.E. Мадона намери собствения си почерк като филммейкър. Тази лента е едно изключително допълнение към списъка с филмови заглавия, които ще издадем в САЩ през 2011 г.", коментира самият Харви Уайнщайн (Harvey Weinstein).

Въпросният списък включва още The Iron Lady, The Lion of Judah, Shanghai, My Week with Marilyn и др., а миналогодишният – номинираният за 12 награди Оскар и десетки от най-престижните филмови отличия The King's Speech, наред с The Fighter, Blue Valentine, Nowhere Boy и др.

W.E. е продукция на Semtex Films – филмовата компания на Мадона, основана през 2006 г., чрез която 52-годишната поп икона реализира и 81-минутната черна комедия Filth and Wisdom от 2008 г.

Интерес буди фактът, че и в The King's Speech, и в W.E., едно от главните действащи лица е Крал Едуард VIII (в ролята – Джеймс Дарси) – британският престолонаследник, който се отказва от трона в името на съвместния си живот с авангардната американка Уолис Симпсън (Андреа Райсбъроу). Филмът поставя паралел между историята на Едуард и Уолис и съвременна афера между омъжена жена и руски охранител.

Самата Мадона, която идния месец влиза в студио за записите на наследника на последния си албум - Hard Candy, описва W.E. като "разказ за природата на истинската любов, жертвите и компромисите, които често ни се налага да правим". Точната премиера на филма в и извън Северна Америка предстои да бъде обявена.

Сподели.