Режисьорът на The King's Speech снима мюзикъл по "Клетниците"

Pinterest LinkedIn +

Следващият филм на британския филммейкър Том Хупър (Tom Hooper), отличен с Оскар за режисурата на биографичната лента за крал Джордж VI - The King's Speech, ще е кино адаптация на един от най-успешните сценични мюзикъли в историята - Les Miserables на Камерън Макинтош (Cameron Mackintosh).

Представлението, поставено премиерно през 1985 г. в Лондон, е базирано на вечния роман на Виктор Юго, "Клетниците", от чието създаване през 2012 г. се навършват 150 години. Сред най-известните песни от него са I Dreamed A Dream, On My Own и Bring Him Home, интерпретирани от безброй изпълнители през изминалите 25 години.

Широкоекранната адаптация на мюзикъла се разработва от Universal Pictures, които са се свързали с Том Хупър веднага след церемонията по връчването на тазгодишните награди Оскар, четири от които отидоха при The King's Speech, включително статуетката за "Най-добър филм" на 2010 година.

Сър Макинтош, чиято оскъдна филмография включва кино версията на мюзикъла The Phantom of the Opera от 2004 г. с участието на Джерард Бътлър (Gerard Butler), е един от продуцентите на лентата, чиито снимки трябва да стартират преди края на 2011 г. в Европа.

Сподели.