Мюзикъл на Стивън Кинг и Джон Меленкамп с премиера догодина

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваният мюзикъл по пиесата на Стивън Кинг и музика и текст на песните на Джон Меленкамп (John Mellencamp), Ghost Brothers of Darkland County, ще бъде поставен на сцената на Alliance Theatre в Атланта точно след една година – 12 години след първоначалния анонс на проекта.

Меленкамп обяви края на записите на 17-те песни от мюзикъла още в края на миналата година, когато разкри и имената на част от артистите, взели участие в реализацията му – Крис Кристофърсън, Мег Раян, Елвис Костело, Тадж Махал, Матю Маконнъхи, Шерил Кроу.

Фабулата в Ghost Brothers of Darkland County е изградена върху омразата на двама братя, които непрестанно се съревновават помежду си и чиито прототипи са действителни личности, живели в края на 50-те години на миналия век. Меленкамп описва внушението на драматургията с думите: "Представете си, че Тенеси Уилямс среща Стивън Кинг".

Самият Стивън Кинг е изпълнил една от ролите в "радио версията" на Ghost Brothers of Darkland County, която ще бъде издадена на CD преди премиерата на мюзикъла на 4 април 2012 г. Записът на театралната продукция ще бъде придружен от CD със саундтрака на Меленкамп, продуциран от легендата Ти Боун Бърнет (T Bone Burnett). Той включва три парчета, записани от Костело, в това число Give Thy Soul to Me и Wrong, Wrong, Wrong, About Me.

Сподели.