Moby с по-добро мнение за Eminem след критиките му срещу Буш

Pinterest LinkedIn +

Електронният изпълнител Моби (Moby) разкри, че отскоро е започнал да изпитва чувство на уважение към Еминем (Eminem), след като рап-звездата разкритикува американския президент Буш и войната в Ирак в последния си албум, съобщи Associated Press.

По време на промоция на последния си албум "Hotel" в Хонг Конг, Моби е споделил пред журналисти: "Открих, че започнах да го уважавам заради това."

Враждата между Моби и Еминем се вихри от доста време. Моби е критикувал текстовете на рап певеца като насочени срещу жените. Еминем се нахвърли на Моби и електронната музика в "Without Me" и го пародира във видеото на песента. На MTV Video Music Awards 2002 той нарече Моби "момиче".

"Наистина", казва Моби, "мисля, че ако той се оттегли, светът на музиката ще обеднее много. Той е една наистина пленителна публична личност."

Моби признава, че все още има едно наум за някои от тесктовете на Еминем, но въпреки това го намира за изключително талантлив. Освен това намира, че публичното му разкритикуване в клипа на "Without Me" всъщност е било безплатна реклама.

"Да стане така, че най-успешния музикант в света да се облече като теб във видеоклип и да пее за теб в песен - това наистина беше една от най-добрите реклами, които някога са ми правени", казва той.

Еминем разбива на пух и прах Буш и политиката му в Ирак в парчето си "Mosh", в което пее: "Нека президентът да отговори за най-голямата анархия/Окачете му един "Калашников", нека сам си води своята война."

Сподели.