Мини Маус със своя собствена звезда на славата

Pinterest LinkedIn +

Мини Маус вече има официална звезда на Алеята на славата в Холивуд. На 22 януари Търговската камара в Холивуд почете персонажа на Дисни със специално събитие. Звездата е в категория "Филми" и се намира точно до кино "Ел Капитан".

Сред официалните гости, които изнесоха реч, бяха председателят и главен изпълнителен директор на компанията "Уолт Дисни" Робърт А. Игер, световноизвестната поп изпълнителка Кейти Пери и топ моделът Хайди Клум.

"Мини Маус е звезда и модна икона още от първия момент, в който се появи на сцена в новаторската анимирана класика "Параходът Уили", сподели  Игер. Той допълни, че с повече от 70 филмa през прочутата си кариера Мини е забавлявала милиони хора по целия свят, докосвала е сърцата им и е носила радост, където и да се появи. "Радваме се да видим, че културното ù влияние и множеството ù постижения са отличени с нейна собствена звезда на холивудската Алея на славата", каза още той.

Мини Маус е една от най-разпознаваемите световни звезди на Холивуд, която забавлява деца и родители поколения наред. Обичана е заради харизматичната си и неподправена индивидуалност. Уникалният ù стил я направи муза на много модни дизайнери, артисти и фенове по света. Нейният класически тоалет с точки непрестанно е пресъздаван от модната индустрия, още от нейната ранна кръгла плоска флорална шапчица, която повлия модните тенденции сред дамските шапки, до емблематичната панделка и ушите ù.

"Стилът ù е символ на веселяшката мода", смята Кейти Пери. "Никой не може да носи червена панделка или точки с такъв стил като нея. Тя с лекота носи радост на толкова много хора. Радостна съм да бъда част от тържеството за Мини и нейната магия с звезда на Алеята на славата в Холивуд", каза певицата.

Сподели.