Епичните приключения на Мики Маус продължават в Epic Mickey 2 по Коледа

Pinterest LinkedIn +

В края на 2012 г. Disney ще издадат нова игра от екшън адвенчър поредицата Epic Mickey, като този път платформите, на които ще може да се играе, ще са повече от една. Освен за Wii, за която Epic Mickey излезе ексклузивно през 2010 г., нейното продължение ще се появи за Xbox 360 и PlayStation 3.

Тази и още няколко интересни подробности се споменават в преждевременно разпратеното до медиите прессъобщение, изтеглено в последствие от Disney. От него става ясно, че Epic Mickey 2 ще поддържа сплитскрийн кооперативен режим за двама играчи, като единият ще влезе в "кожата" на Мики Маус, а вторият – в тази на Oswald the Lucky Rabbit.

Това е първата анимационна звезда на Disney, а специалните умения, които притежава, са способността да лети като хеликоптер и да използва електричество срещу враговете си. Изборите, които играчите правят в хода на играта, имайки за основна цел да спасят изгубения свят на забравени герои на Disney, който обитават, ще рефлектират върху сюжетната фабула и изхода от приключението им.

Официалният анонс на Epic Mickey 2 предстои да бъде направен, което означава, че ще мине още известно време преди появата на първия официален трейлър на играта.

Сподели.