Mini Clubman може да се завърне като SUV

Pinterest LinkedIn +

Името на Mini обикновено се свързва с малки автомобили, макар че последните им поколения осезаемо увеличиха размерите си. А според информация на "Autocar" следващото поколение на Clubman може да порасне още повече и да се превърне в SUV.

В момента Mini има SUV – Countryman, който обаче се смята за твърде малък от американците и не се продава достатъчно добре. Clubman е съвсем малко по-малък от Countryman, но е позициониран като комби.

Засега няма информация дали Clubman ще стане драстично по-голям, или само пропорциите му ще бъдат променени, за да наподобява повече на SUV. Компанията също не дава подробности за плановете си.

Тя обаче загатва, че докато някои модели може да растат, други ще се смаляват. Оригиналният модел на Mini например най-вероятно ще се смали. В момента компанията разглежда начини как да увеличи пространството в интериора, но да смали екстериора на автомобила.

Основното предизвикателство е да се осигури достатъчна здравина и сигурност при инциденти. Целта на Mini остава да предлага най-малките модели в съответния сегмент, дори и това да е само визуално. Това е сложно, защото пазарът се пренасочва към все по-големите модели и намирането на баланс е трудно предизвикателство.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.