Миленита: "С моето завръщане ще отнеса главите на много хора"

Pinterest LinkedIn +

След близо двугодишно отсъствие от музикалната сцена, певицата Миленита е готова с последния си сингъл, озаглавен "Няма". Вече е факт и видеоклипът към песента, съчетаващ кадри, заснети у нас и в Сан Диего, САЩ.

"Написах тази песен преди около 7 години, но едва сега реших да я пусна в ефир", каза за Avtora.com Миленита.

За окончателното оформяне на аранжимента на "Няма" се е погрижил музикантът Веселин Веселинов - Еко. Певицата разкри, че обмисля идеята да запише и ремикс на песента, който да се завърти по радиостанциите.

Текстът на парчето е дело на самата Миленита, според която, един изпълнител трябва сам да напише думите, които по-късно ще изпее.

"Определено не съм от онези музиканти, които избират по каталог песните си. Въпреки че като цяло музиката малко се обездушава и всичко става много форматно".

Режисьор на американската част на видеоклипа към "Няма" е писателят и драматург Захари Карабашлиев, автор на хитовия роман "18% сиво". Режисьор и оператор на българските кадри е Георги Марков.Композицията "Няма" се отличава с ретро звучене, характерно за 60-те години на миналия век.

"На мен този период ми е много любим и определено ми въздейства. Може би съм неизживяна хипарка", сподели Миленита.

Парчето е пилотен сингъл от предстоящия нов албум на изпълнителката, който засега не е озаглавен и няма точна дата на излизане. Миленита сподели, че възнамерява да запише дуетни песни с Андрония Попова от Насекомикс.

За период от близо 2 години Миленита бе леко встрани от музикалната сцена, за сметка на своите семейни анжаименти, свързани с отглеждането на двете й деца.

"Преди не ми оставаше много време за музика, но сега очаквайте моето голямо завръщане, с което ще отнеса главите на много хора", каза още Миленита.

Междувременно певицата и басистът Веселин Веселинов - Еко, сформират група за лайф участия. Бандата ще свири както нови, така и по-стари песни на Миленита, изпълнени в латино-джази аранжименти, като много от тях ще бъдат на испански език.


Сподели.