Хората от гетото: "Големите лейбъли искат да смажат българския хип-хоп"

Pinterest LinkedIn +

Поредната любопитна музикална колаборация в родния ефир е дело на рапърите от Хората от гетото и поп изпълнителя Любо (екс Те). Песента се казва "Аз и ти" и вече се завъртя в родния радио и тв ефир.

"Искахме да запишем обща песен с Любо още през 2004 г., но едва сега успяхме да реализираме тази идея в действителност", каза за Avtora.com Ghettoman от Хората от гетото.

Рапърът сподели, че следи отдавна музикалната кариера на бившия фронтмен на група Те. Според Ghettoman, Любо е изключителен професионалист и е един от най-добрите изпълнители у нас.

"На този етап в България наистина не виждам кой друг би могъл да се справи по-добре от Любо".

Вече е факт и видеоклипът към песента "Аз и ти", чиито снимки са осъществени в кино центъра в Бояна. Режисьор на лентата е популярният моден фотограф Данаил Щърбанов.

"Той се справи перфектно, което определено си личи и в крайния продукт", коментира Ghettoman.

Песента "Аз и ти" е пилотен сингъл от предстоящия - последен албум на Хората от гетото, озаглавен "Последният епизод". Рапърите възнамеряват да слязат от музикалната сцена за сметка на професионалните си ангажименти като продуценти на млади таланти.

"Албумът ще бъде изключително музикантски и българският хип-хоп се нуждае от него", каза още музикантът.

Продукцията ще включва както по-мелодични парчета, така и изпълнения с по-агресивни бийтове и рими. Освен Любо, сред гост-музикантите в албума са Мишо Шамара, Мечока, Picasso, Camorata, G Dogg, Даниел Каймаковски, известен като дуетен партньор на Камелия Тодорова в шоуто "Пей с мен" и др.

Според Ghettoman, в момента хип-хоп сцената у нас съществува, но е изместена към т.нар. ъндърграунд среди.

"Български хип-хоп има, но за съжаление той съществува само в малките клубчета и интернет".

Изпълнителят коментира още, че рапът е единствената музика, която може да противодейства успешно на поп и попфолк културата.

"Големите организатори и лейбъли обаче искат да смажат българския хип-хоп, тъй като той казва изключително много истини и на тях това не им е угодно".

Ghettoman коментира и скандала със София Мюзик Ентерпрайсис, завихрил се след концерта на Methodman в София през 2007 г.

Тогава, според Ghettoman, компанията отказала да изплати възнагражденията за авторски права на Хората от гетото на сдружението за колективно управление на авторските права - "Музикаутор".

"Оказа се, че тя е напълно безполезна и нефункционираща организация. Въпреки че беше заведено дознание, беше доказано, че моят подпис е бил фалшифициран от СМЕ".

"Факт е, че вече сме 2009 г. и все още не са ни изплатени никакви хонорари", допълни музикантът.


Сподели.