Метъл позитивизъм от Stratovarius

Pinterest LinkedIn +

Една от най-успешните финландски метъл банди Stratovarius, пристига за първи път в у нас, за да представи най-новия си албум Polaris.

Освен най-новите парчета, които според вокалиста Timo Kotipelto са “позитивни и изпълнени с енергия”, бандата ще изпълни и по нещо от албумите Twilight Symphony и Dreamspace.

Това разкри барабанистът Jörg Michael в интервю по повод турнето на бандата, което тече в момента.

През последните дни то премина през Мексико, Аржентина, Чили и Бразилия, а в Япония групата зарадва хилядите си фенове с цели три, супер успешни концерта.

Новият албум на бандата е измислен и записан при пълно усамотение още в края на миналата година, въпреки че се появи на пазара в края на май 2009г. За целта, музикантите “дружно” се изнесли в малка селска къщичка, далеч от всички и от всичко и при пълен релакс, смях и свобода се родили песните от Polaris.

Това е и първият им албум , след напускането на китариста Timo Tolkki, който до този момент се явява основен текстописец и композитор в групата. Този път всички заедно са се справили с тази задача, а резултатът е на лице. 

Освен с издаването на новия албум, българските метъли най-после ще бъдат зарадвани с гостуването на любимата си група.

В момента Stratovarius са в състав: Timo Kotipelto /вокали/, Matias Kupiainen /китара/, Lauri Porra /бас/ и Jörg Michael /ударни/, Jens Johansson /кийборд/.

Stratovarius са в София, Зала Христо Ботев от 20:00 ч. на 24 януари 2010г.

Сподели.