Метъл инвазия от Rage и Sabaton

Pinterest LinkedIn +

Утре, 17 октомври, е денят на гръмнотевичния съвместен концерт на германската хеви метъл банда Rage и шведската пауър метъл танкова бригада Sabaton.

Събитието ще се състои в столичната зала „Христо Ботев”, чиито врати ще бъдат отворени за всички верни фенове още от 19.00 часа.

Двете банди ще пристигнат у нас днес, ден преди шоуто, със собствените си технически екипи от озвучители и осветители, за да се погрижат за високото качество на звука и осветлението по време на шоуто.

Участие на подгряващи групи не се предвижда, предвид това че и двете банди ще представят пълни сетове, подготвени специално за българската публика.


Sabaton те очакват

Шоуто ще започне директно с изявата на Sabaton, последвани от легендарните Rage.

В паузите на концерта феновете ще могат да чуят предпремиерно дебютният албум на родните метъл надежди Project Arcadia.

Концертът на Rage и Sabaton у нас е ексклузивно събитие извън  официалните им тур разписания.

Интересно е, че и двете банди отбелязват кръгли годишнини тази година – Rage продължават да беснеят на метъл арената под мотото “25 Years in Rage”, а Sabaton съвсем скоро забиха десетото танково дуло в тортата по случай 10 годишнината на групата с мощен концерт в родния им град Falun, Швеция.

След предвидения над тричасов метъл маратон, желаещите да продължат подобаващо вечерта си ще могат да го направят като се присъединят към after party-то в клуб The Black Lodge след полунощ.

Сподели.