"Mercedes" подготвя електрическа версия на G Class

Pinterest LinkedIn +

От "Mercedes" обявиха, че работат по електрическа версия на популярния си модел G Class. Моделът ще е изцяло електрически, с "нулеви емисии", обяви изпълнителният директор на "Daimler".

"Преди време имаше дискусии дали да елиминираме модела. Сега виждам нещата така: последният Mercedes, който някога ще бъде направен, ще е G Class", казва Калениус по време на конгреса AMW, цитиран от директора на дигиталната трансформация на "Daimler" Саша Паленберг.

Засега от "Mercedes" не дават допълнителна информация за модела. Не е ясно дали той ще е насочен към спортното шофиране като AMG моделите, или ще е повече за пътувания. Няма дори и ориентировъчна дата, на която моделът може да е готов за пазара.

Видимо е обаче, че в компанията са доволни от интереса към новото поколение на G Class. В комбинация с голямата популярност на SUV моделите в момента бъдещето на G Class изглежда наистина гарантирано за много време напред.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.