Мелиса Макартни "нокаутира" Дуен Джонсън в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Комедията Identity Thief с номинираната за Оскар актриса Мелиса Макарти и еднакво убедителния както в драматичните, така и в комедийните си превъплъщения Джейсън Бейтман (The Kingdom, Juno, Hancock, Up in the Air, Paul, Horrible Bosses) отново покори американската боксофис класация, след като инкасира $14 млн. в традиционно пустия откъм кино посещаемост уикенд на Оскарите.

Филмът дебютира под No.1 на 8 февруари 2013 г. след първия си уикенд по екраните в Северна Америка и очаквано отстъпи тази позиция седмица по-късно след рилийза на A Good Day to Die Hard.

Най-успешното премиерно заглавие този уикенд е новата лента с участието на Дуейн "Скалата" Джонсън Snitch, чийто боксофис от $13 млн. надмина прогнозите на анализаторите, но се оказа недостатъчен за първото място в общата класация на САЩ и Канада.

В дистрибутирания от Summit Entertainment филм Джонсън изпълнява ролята на баща, чийто син е осъден на лишаване от свобода, след като несправедливо е обвинен в търговия с наркотици. В Snitch участват още носителката на Оскар Сюзън Сарандън и Бенджамин Брат.

В топ 10 на класацията дебютира още една новоиздадена продукция – нискобюджетният хорър Dark Skies, чийто боксофис от $8.9 млн. му отреди шестото място. Реализиран с инвестиции в размер на $3.5 млн. от продуцента на "златната мина" в жанра Paranormal Activty – Джейсън Блум, Dark Skies проследява усилията на майка (в ролята Кери Ръсел), решена да защити децата си от извънземни пришълци.

Пред него в актуалния боксофис е поставен смъкналия се с четири позиции A Good Day to Die Hard ($10 млн. от продадени билети през уикенда), а с $1 млн. повече на трето място финишира анимацията Escape From Planet Earth, излязла по екраните в САЩ и Канада едновременно с петия филм от екшън поредицата с Брус Уилис.

CinemaScore/MetaScore рейтинги:

Identity Thief - B | 35/100
Snitch - B | 52/100
Escape From Planet Earth - B+ | 35/100
A Good Day to Die Hard - B+ | 28/100

Dark Skies - C+ | 51/100

Сподели.