Identity Thief - Мелиса Маккарти и Джейсън Бейтман по следите на изгубената самоличност

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на Horrible Bosses Сет Гордън (Seth Gordon) е подготвил ново забавление на феновете си, залагайки на добри актьори и абсурдни ситуации. Мелиса Маккарти (Melissa McCarthy) и Джейсън Бейтман (Jason Bateman) се впускат в шеметно пътуване, което ще ги промени завинаги.

Identity Thief (Самоличност на аванта) е от комедиите, в които има от всичко по малко. Малко неочаквани обрати, малко груб хумор, малко трогателни моменти и малко наистина смешни попадения. За сметка на това обаче лентата може да се похвали с доста добър актьорски състав. Резултатът е забавен, лесен за гледане и ненатоварващ филм.

Колкото и невинно да изглежда Мелиса Маккарти (Melissa McCarthy) в Identity Thief, тя не е просто крадец, а истински престъпен гений. Актрисата, която беше номинирана за "Оскар" и за награда BAFTA за изпълнението си в хитовата комедия Bridesmaids (Шаферки), бързо се превърна в безспорна любимка на публиката. Повечето от вас вероятно са я гледали и в The Back-up Plan, This Is 40 и комедийните сериали Samantha Who? и Mike & Molly.

На Маккарти е поверена ролята на Даяна, която не изглежда нито лоша, нито опасна. Външният вид обаче често лъже и въпреки че всъщност не е лош човек, тя е изпечен крадец, забърква се в неприятности с лекота, лъже повече от убедително, напълно непредвидима е и често залага на физическа сила.

Благодарение на находчивостта си тя си присвоява самоличността на Санди Бигълоу Патерсън (Бейтман). Изненадващо Санди е мъж, който упорито твърди, че името е унисекс, но така и не успява да убеди никого. Това, което Даяна не очаква, е, че Санди ще се впусне в преследване, за да си върне самоличността и да оправи кашата, в която се е превърнал животът му след нейната намеса.

Ролята на Санди е поверена на Джейсън Бейтман (Jason Bateman), когото вероятно свързвате както с донеслия му "Златен глобус" ситком Arrested Development (Развитие в застой), така и с не малко популярни кино заглавия като Juno, Up in the Air с Джордж Клуни (George Clooney), The Change-Up, Hit and Run и предишната лента на Сет Гордън Horrible Bosses.

Санди е скромен, кротък и мил човек, работи в голяма компания за малко пари и се грижи всеотдайно за двете си прекрасни дъщери и бременната си съпруга (Аманда Пийт). Точно когато в професионалния му живот най-накрая настъпва мечтаната промяна и Санди има реален шанс за истинска кариера, кашите, които Даяна е успяла да забърка, се стоварват върху него с пълна сила.

Санди успява да докаже, че самоличността му е открадната, но това съвсем не е достатъчно, за да изчисти името си. Отчайващите ситуации изискват крайни мерки и Санди се впуска в необмислено пътуване, чиято цел е да открие Даяна, която се подвизава в Маями, и да я отведе в Денвър, за да докаже невинността си.

Да открие Даяна се оказва лесно. Тя обаче е доста по-трудна за залавяне, отколкото е очаквал. Освен това я търсят и други хора, при това много по-опасни от Санди. След поредица от драматични сцени на публични места, каскади, взаимни обиди, размяна на удари и бягане от преследвачи, което става причина двамата да се съюзят, те все пак успяват да стигнат до Денвър и някъде по пътя да научат повече не само един за друг, но и за самите себе си.     

Към актьорския състав на Identity Thief се присъединяват Аманда Пийт (Amanda Peet), която повечето от вас вероятно свързват със сериала The Good Wife и хитови комедии като Something's Gotta Give и A Lot Like Love, очарователната Дженезис Родригес (Genesis Rodriguez), която наскоро гледахме в The Last Stand и Джон Чо (John Cho), когото познаваме от серията комедии Harold & Kumar.

Сподели.