Мастило ще пеят на една сцена с Joe Cocker

Pinterest LinkedIn +

От 21 до 24 септември в Брашов, Румъния, ще се проведе поредното издание на едно от най-ярките фестивални събития не само в източна, но и в централна Европа - “Златният елен”. В него България ще бъде представена от група Мастило.

За Голямата награда от 10 000 щатски долара в конкурсната програма освен Мастило ще се състезават попизпълнители, групи и видеоклипове от Италия, Израел, Гърция, Канада, Норвегия, САЩ, Малта, Румъния, Македония, Вануату и Литва. Те ще изпълнят песента си “Така приятно е с теб”,  а също така и кавър на румънска песен с английски текст на вокалистката Вики.

Мастило от няколко месеца са сред артистите на “Joker Media”. Мениджър на тяхното участие в “Златният елен 2005” е Доно Цветков - директор на международния фестивал “Откритие”.

В конкурсната програма на “Златният елен” са участвали през годините настоящи звезди като Хулио Иглесиас (Julio Iglesias) и Кристина Агилера (Christina Aguilera), а в рециталните програми: James Brown, Kenny Rogers, Culture Beat, Paul Young, Boy George, Ray Charles, Toto Cutugno, Patricia Kaas, Jerry Lee Lewis, Kylie Minogue, Diana Ross, Sheryl Crow, Zucchero, INXS, UB 40, Cyndi Lauper, Vaya con Dios, Boyz II Men, T.A.T.U, Scorpions, Ricky Martin, Simple Minds и др.

В рециталите на “Златният елен 2005” организаторите са поканили като специални гости Джо Кокър (Joe Cocker), Натали Имбрулиа (Natalie Imbruglia) и аржентинката Аналия Селис (Analia Selis). Рециталът на Джо Кокър ще се състои в първата вечер на фестивала – 21 септември, а на Имбрулия – в третата – 23 септември, докато Мастило ще се изяват на във втория конкурсен ден – 22 септември.

Сподели.