"The U.S. vs. John Lennon" - една история на филмова лента

Pinterest LinkedIn +

Заедно с Йоко Оно (Yoko Ono), филмовата компания Lions Gate Films ще продуцира документален филм за Джон Ленън. Озаглавен "The U.S. vs. John Lennon", в него ще става дума за борбата, която Ленън води срещу Американското правителство, за да получи американско гражданство.

Периодът, в който Ленън има проблеми с американската администрация, е 1966-1976 г. Това е времето, в което американската армия вече е във Виетнам, Ленън среща Йоко Оно, Beatles се разпадат, а за 37-ми президент на САЩ е избран Ричард Никсън. Ленън, заедно със своите леви убеждения, заминава за Щатите и става един англичанин, при това активист за мир, в Ню Йорк. Проблемите му с ФБР и самия Никсън не закъсняват - историята свидетелствува за многократните опити на президента да затвори устата на Ленън.

В "The U.S. vs. John Lennon" ще бъдат използвани нови разсекретени документи, както и архивни материали, предоставени от Йоко Оно, информира Daily Variety.  72-годишната вдовица на Ленън ще се появи и в самия филм.

"Този исторически момент остана в сянката на разпадането на Beatles и смъртта на Джон", коментира Кевин Бегс (Kevin Beggs), президент на Lions Gate Entertainment. По неговите думи студиото е силно развълнувано от проекта. "The US vs. John Lennon" се очаква в кината през лятото на 2006 г., когато се навършват 30 години от добиването от Ленън на американско гражданство.

 

Сподели.