Martin Scorsese работи върху филм за Rolling Stones

Pinterest LinkedIn +

В края на миналата година знаменитият режисьор Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) обяви, че спира да прави холивудски филми и ще се посвети на документалистиката. Година по-късно, той вече работи по документален филм за британските рок легенди Rolling Stones.

Шесткратно номинираният за Oscar режисьор ("Разяреният бик", "Последното изкушение на Христос", "Бандите на Ню Йорк") ще заснеме предстоящите концерти на Stones в The Beacon Theatre в Ню Йорк между 29 и 31 октомври, информира NME.

Все още не е ясно дали документалната лента ще проследява цялата история на групата, или само настоящото турне A Bigger Bang, за което съществуват спекулации, че ще е последното в кариерата на рокаджиите.

Това ще е вторият документален филм за Stones след "The Continuing Adventures of the Rolling Stones" на британския режисьор Nigel Finch от 1989 г.

Самият Скорсезе (род. 1942 г.) е автор на значително количество документални филми. Голямо признание получиха ТВ поредицата му "A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies", както и филма за Боб Дилан (Bob Dylan) - "No Direction Home" (2005).

Сподели.