Martin Solveig идва отново в София

Pinterest LinkedIn +

Този петък (6 октомври) в столичния Ялта клуб отново ще гостува име от световната денс сцена. За втори път тази година това ще е един от най-търсените диджеи, продуценти и музиканти, автор на най-успешните денс проекти в световен мащаб за 2006 г., Мартин Солвейг (Martin Solveig).

Диджеят с френски произход ще пристигне в България в деня на партито, което е с начален час 23:00 часа. Преди неговия сет от българска страна зад пулта ще се изявят резидентите на клуба Liubo Ursiny и Juan.

***

Роденият през 1976 г. Солвейг е запленен от електронната музика още в тинейджърските си години. Първите изяви на Солвейг зад пулта са в парижкия клуб Le Palace. Своите първи денс хитове Мартин продуцира под знака на собствения си лейбъл Mixture. Heart of Africa, Come with Me, впоследствие и супер успешното парче Edony достигат рекорд по продажби от над 70 000 копия и седмици наред оглавяват френските, италиански и гръцки клубни класации.

Първият албум на Мартин Солвейг Sur la terre, излиза през 2002 година и включва парчетата Edony, Heart of Africa както и хитовете I’m a good man, Someday u Linda. Година по-късно Солвейг издава суперуспешния албума Suite. Парчето от албума Rocking Music се превръща в един от най-големите хитове на Солвейг, завърта се със сериозна ротация в ефира на престижното BBC Radio1 и достига до номер 1 в австралийските, британските и италианските клубни класации. Rocking Music е продадено в над 100 000 копия по целия свят и донася на Мартин Солвейг 5 номинации за британскити House Music Awards, включително “Изпълнител на годината” u “Сингъл на годината”.

Партито с участието на Мартин Солвейг е първото от октомврийската програма на Ялта клуб, в която фигурират и имената на Сандър Клайненберг (Sander Kleinenberg) и Ернан Катанео (Hernan Cattaneo).

Тази събота, 7 октомври клубът организира и първото по рода си Liquid Disco парти. Специална диско атмосфера, диско декори и диско дрес код, са сред изненадите, които е подготвил Ялта клуб съвместно с лейбъла Liquid. Съботната вечер ще бъде озвучена от едни от най-популярните диско, поп и хаус парчета.

Сподели.