Мартин Карбовски напуска Нова телевизия, медията с официално изявление по случая

Pinterest LinkedIn +

Водещият на предаванията "Отечествен фронт" и "Карбовски директно" Мартин Карбовски е взел решение да напусне Нова телевизия и вече има подписан договор с друга медия. По този повод Нова Броудкастинг Груп разпространи официално изявление, в което квалифицира постъпката на популярния журналист и телевизионер като "некоректна и неетична".

Мартин Карбовски информира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, за решението си да напусне Нова ТВ и за това, че в четвъртък (31 януари) е подписал договор с друга телевизия.

Нова Броудкастинг Груп счита тази постъпка за некоректна и неетична, тъй като Нова ТВ има сключен договор за производството и излъчването на предаванията "Отечествен фронт" и "Карбовски Директно" с водещ Мартин Карбовски до юли 2014 г.

Поведението на водещия, както и неговите решения, са изненадващи за Нова ТВ и Тeлеман, тъй като в последните няколко седмици се водиха преговори между двете страни за удължаване на съществуващите договори и производството на нови проекти.

Продуцентска къща "Телеман" и екипът, който стои зад създаването на предаванията "Карбовски директно" и "Отечествен фронт", остават в Нова ТВ. В ефира на медията ще продължи да се излъчва и предаването "Горещо" с водещ Венета Райкова, която работи активно по подготовката на нов проект, който ще тръгне скоро в ефира на телевизията. Много скоро Нова ТВ ще обяви плановете си за програмно съдържание в съботния следобед.

Ръководството на Нова Броудкастинг Груп пожелава на Мартин Карбовски успех в новите начинания и му благодари за времето в Нова ТВ.

Сподели.