Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за "Златен глобус"

Pinterest LinkedIn +

Актрисата Мария Бакалова стана първата българска кино звезда, номинирана за неаграда "Златен глобус". Тя ще се състезава в категорията за най-добра главна женска роля в комедия или мюзикъл. Претендентки за същата статуетка са още Мишел Пфайфър (French Exit), Аня Тейлър-Джой (Ема), Кейт Хъдсън (Музика) и Розамунд Пайк (I Care A Lot).

24-годишната Мария "открадна шоуто" с ролята си на дъщерята на Борат в скандалното продължение на филма "Борат" на Саша Барън Коен от 2006 г. Самият Коен, който влиза в главната роля и същевременно режисира филма, е казвал, че с тази роля българката ще спечели "Оскар", а както изглежда, тя е с една крачка по-близо до целта, пише metro.co.uk.

Церемонията по връчване на статуетките ще се проведе на 28 февруари 2021 г. едновременно в Лос Анджелис и Ню Йорк. Тя ще бъде излъчена онлайн, а традиционната бляскава вечеря в Бевърли Хилс, съпровождаща събитието, е отменена заради коронавируса. Номинираните звезди ще се включват с видео връзка от различни места по целия свят.

Да пожелаем успех на младата българска актриса, която впечатли и холивудските си колеги!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.