Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за "Оскар"

Pinterest LinkedIn +

След като предизвика фурор в България с номинацията си за "Златен глобус", актрисата Мария Бакалова стигна още по-далеч и стана първата българка, номинирана за "Оскар". Това високо признание тя получи от Академията за кинематографично изкуство и наука в САЩ за ролята си на Тутар, дъщерята на Борат, във филма "Борат 2" ("Borat Subsequent Moviefilm").

Бакалова ще се бори за статуетка в категорията най-добра актриса в поддържаща роля с Глен Клоуз за "Елегия Хилбили" ("Hillbilly Elegy), Оливия Коулман за "Бащата" ("The Father"), Аманда Сайфред за "Манк" ("Mank") и Юн Ю-джун  за "Минари" ("Minari").

Актрисата благодари в Инстаграм за номинацията си, където публикува следното съобщение:

Благодаря на Академията за тази историческа чест! Наистина не мога да повярвам, че чух името си в компанията на тези невероятни жени и техните спиращи дъха роли! Безкрайно благодарна съм на Саша Барън Коен и на моето Борат семейство и ги поздравявам за номинацията за "Оскар" за адаптиран сценарий.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.