Мария Бакалова влезе в престижната класация "30 под 30" на "Форбс"

Pinterest LinkedIn +

Жестовете на признание за таланта на Мария Бакалова по света и у нас не спират. Тя получи награда “Аскеер” за творчески принос в развитието на театралното изкуство, която се връчва само при специални случаи. Дни по-късно българката попадна и в престижната класация на списание "Форбс" ("Forbes") "30 под 30".

Актрисата сподели новината в личния си профил в Инстаграм, като цитира и списанието, в което се казва: "Бакалова вече е изгряваща кино звезда в родната си България, но ролята й в "Борат" я изстреля на световния звезден небосклон. Изпълнението й като дъщерята на Борат Тутар Сагдиева й спечели повече от 50 номинации за награди от фестивали в САЩ и в чужбина, включително за награда "Оскар" за най-добра актриса във второстепенна роля. Бакалова е защитник на равностойното представяне на източноевропейците, както и за приемане на чуждите акценти на екрана и отхвърляне на негативни стереотипи. През 2021 г. тя стана партньор в "JupiterLights Pictures" заедно с основателя на компанията Юлиян Костов".

Мария Бакалова в класацията на

Във връзка с последното изречение актрисата съобщава на последователите си, че заедно с продуцента си Юлиян Костов започва работа върху вдъхновяващи оригинални филми и поредици.

"Обединени сме в нашата визия за промяна на света към по-добро и се застъпваме зад каузата за премахването на етническите бариери за главните роли", написа Мария.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.