Love is.... Google честити Свети Валентин с анимационен Doodle и класика на Тони Бенет

Pinterest LinkedIn +

В първите минути на 14 февруари логото на интернационалната версия на Google се преобрази за единадесети път с празничен Doodle, този път анимационен, посветен на Денят на Свети Валентин, известен още като Денят на влюбените. Песента Cold, Cold Heart на Ханк Уилямс в изпълнение на Тони Бенет, издадена за първи път през 1951 г., звучи по време на 76-секундното филмче, което може да бъде видяно на началната страница на най-популярната търсачка и най-посещавания интернет адрес в света.

От 14 февруари 2000 г. насам, от когато датира първият Doodle, посветен на празника, до сега, Google не отбеляза този ден само два пъти - през 2002 и 2006 г. Всички негови валентинки, в това число двете версии от 2009 г. и двете, посветени на китайския Ден на влюбените, който се празнува през август, могат да бъдат видени тук

По данни на Американската асоциация на поздравителните картички, всяка година в САЩ биват подарени около 190 млн. валентинки. Като са добавят и онези, направени от децата в детските градини и училищата, броят им надминава 1 млрд.


Сподели.